Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

Orosz védelmi miniszter: meghiúsultak az Oroszország elszigetelésére irányuló nyugati tervek

Fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 18. - 22:53

Sojgu szerint a konferencián bizonyítja, hogy a Nyugatnak a tervei nem sikerültek. 

A külföldi delegációk részvétele a moszkvai biztonsági konferencián megerősíti, hogy az Oroszország elszigetelésére irányuló nyugati tervek összeomlottak – mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Soron kívül Hatalmas bejelentés: Schobert Lara csatlakozik a Sztárban Sztár leszek! csapatához

„Annak ellenére, hogy az USA és a NATO ismét megpróbálja elszigetelni Oroszországot, az Önök részvétele a fórumon látható megerősítése annak, hogy ezek a tervek meghiúsultak. Nagyra értékeljük a támogatásukat” – mondta a konferencia megnyitóján.

A konferencián több mint 70 országból több mint 700 küldött vesz részt – közölte korábban a védelmi minisztérium.

A moszkvai nemzetközi biztonsági konferenciát 2012 óta évente rendezik meg az orosz védelmi minisztérium égisze alatt.

A konferencián Vlagyimir Putyin orosz elnök is beszédet mondott, aki a nyugati hegemónia összeomlásáról beszélt, és elmondta, hogy a globalista modell halálra van ítélve, ugyanis egyre több ország és nemzet választja a szuverén fejlődés útját, ahol az identitására, hagyományaira és értékeire támaszkodhat.

„Az objektív folyamatokat a nyugati globalista elitek ellensúlyozzák, káoszt idéznek elő, régóta fennálló és új konfliktusokat szítanak, az úgynevezett megfékezés politikáját hajtják végre, és valójában: aláássák az alternatív, szuverén fejlődési utakat” – jelentette ki. 

Hozzátette, hogy „az USA és vazallusai durván beavatkoznak szuverén államok belügyeibe: provokációkat, puccsokat és polgárháborúkat szerveznek. Fenyegetésekkel, zsarolással és nyomással próbálják a független államokat arra kényszeríteni, hogy alávessék magukat az akaratuknak, hogy a számukra idegen szabályok szerint éljenek”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.