Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,435 $

Jön a Mosolyogj című thriller folytatása

Megtartották a rendezőt, 2024 őszén érkezik a folytatás.

Fotó: Unsplash/Krists Luhaers
Kult

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Tavaly nagy siker volt a Mosolyogj című thriller, a közönség és a kritikusok is szerették. Előbbire bizonyíték, hogy a produkció 217 millió dolláros összbevételt hozott szerény, 17 milliós költségvetése mellett.

A kellemes meglepetésben több tényező is szerepet játszott. Parker Finn forgatókönyvíró-rendező a saját rövidfilmjéből készített egész estés mozit (Laura Hasn’t Slept /Laura nem aludt/), pontosan érezve, hogyan kell 11 percnyi riogatásból majdnem kétórás rémálmot alkotni. A főszereplő Sosie Bacon – Kevin Bacon lánya – szintén telitalálat volt, szinte egyedül is elvitte volna a hátán az egész filmet. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A Mosolyogj folytatásáról egyelőre nem sokat lehet tudni azon kívül, hogy szintén Parker Finn rendezi – a Paramount stúdió nem ereszt el egy tehetséget, ha felbukkant –, és jövő ősszel mutatják be. Mivel az első film lezárt egésznek is tekinthető, a másodikban valószínűleg nem az eddig megismert karakterek sorát követhetjük tovább, hanem új hősök tűnnek fel.

A téma és az alapmotívumok eddig csak visszafogottan voltak kifejtve, ezért nyilván többet tudhatunk majd meg a vándorló átok mibenlétéről és a rettenetes mosolydémonról is – tippel a GameRant.

Ami az első rész végén premier plánban látható mosolydémont illeti, ez az entitás horrorrajongók szerint olyan jól sikerült, hogy alighanem találkozunk majd hozzá hasonlókkal a műfaj más filmjeiben. Hiszen a rémálom is ragadós, mint a mosoly. (Smile 2 – hazai bemutató: 2024. október 17.)