Dollár
388,76 Ft
Euró
409,67 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
16,996 $

7 évvel később, egy kesztyűtartóban találták meg egy idős asszony hamvait

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 26. - 16:16

A megtalálók első ránézésre nem is tudták megállapítani, vajon mit tartalmazhat a dobozka, csak némi vizsgálódás után döbbentek rá.

Balló Márton autó-kereskedő és a totalcar.hu újságírója nem mindennapi történetről számolt be, ugyanis elmondása szerint egy 72 éves idős asszony hamvait találták meg egy Belgiumból vásárolt kocsi kesztyűtartójában, mert a hölgy fia 7 évvel ezelőtt ott felejtette.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Minden akkor kezdődött, amikor egy nyár végi napon, egy budapesti autókereskedésben Márton munkatársa egy aprócska dobozzal kereste fel őt, amelyről első ránézésre nem igazán tudták megállapítani, mi is lehet.

„Akadtak tippjeink, talán bonbont, tengeri sót, esetleg kábítószert rejthet az aprócska skatulya. Volt mellette egy papírfecni is. Némi vizsgálódás után rájöttünk, hogy az importált Skoda kesztyűtartója bizony emberi hamvakat rejt” – mondta az újságíró.

A felfedezés után a rendőrséget hívták, ahol azt tanácsolták nekik, hogy első körben értesítsék az adott ország nagykövetségét, így sikerült kideríteni, hogy a néhai Abigél néni 2015-ben hunyt el, vagyis a hamvak immár hét éve a Skodában lehettek.

„Ezután megkérdeztem, eljön-e valaki a hamvakért. A válasz nemleges volt, így felajánlottam, hogy akkor mi elvisszük a nagykövetségre, pont van egy halottaskocsink. Erre azt felelték, kegyeletsértő lenne a hamvakat egy autó anyós­ülésén utaztatni. Elég abszurd válasz volt a tények ismeretében” – folytatta.

Közben a fiatalember megpróbálta felvenni a kapcsolatot a rokonokkal Facebookon, amelyhez a kocsiban hagyott temetési meghívó nyújtott segítséget, de egyikük sem válaszolt a megkeresésre – írta a Blikk.

„Nem sokkal később telefonáltak a nagykövetségről, Brüsszelből választ kaptak végre. Valaki már el is indult a hamvakért, nemsokára náluk lesz” – mesélte Balló.

Két óra múlva egy férfi kopogtatott az irodájuk ajtaján, aki bejelentette, hogy a nagymamájáért jött, így Márton csapata átadta neki az urnát, abban bízva, hogy az idős hölgy porai immár méltó helyre kerülnek.