Clouds
21 Budapest
Dollár
356,24 Ft
Euró
387,23 Ft
Font
437,42 Ft
Bitcoin
27,338 $

Sírva fakadsz, ha megtudod, mennyit kér a Dortmund Haalandért

Fotó: Borussia Dortmund/Facebook
Sport
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Kiderült, mennyiért lenne hajlandó megválni a Dortmund Haalandtól, de úgy tűnik, arra játszik a német első osztályú csapat, hogy ennyit senki nem fog kifizetni a norvég sztárért.

Az ESPN értesülései szerint a Borussia Dortmund végre meghatározta, mennyit kérnek Erling Haaland nyári távozásáért: 180 millió euróba kerülhet a világ egyik legkeresettebb játékosának beszerzése.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

A fiatal labdarúgó ebben a szezonban 32 pályára lépés alkalmával 31 gólt szerzett, ebből tizet 6 UEFA-bajnokok ligája mérkőzésen. Haaland ügynöke, Mino Raiola elárulta: tíz klub verseng Haaland kegyeiért. 

A szemtelenül fiatal norvég válogatott labdarúgó tavaly csatlakozott a Dortmund csapatához, annak ellenére, hogy a Manchester United szintén heves érdeklődést mutatott iránta, de végül a Bundesliga-klub nyerte meg azzal, hogy szerződésbe vették, hogy lehetősége van a távozásra, ám ez 2022-ig nem lép életbe. 

Idén nyáron, a szezon végével lehetőség nyílik arra, hogy leigazolja valamelyik érdeklődő csapat a 20 éves csatárt, azonban a Dortmund 180 millió euróban meghatározott tranzakciós illetéke nem biztos, hogy minden klub számára vonzóvá teszi. 

A Manchester United, a Manchester City, a Chelsea, a Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München is jelezte korábban, hogy szeretnék a saját színeikbe öltöztetni Haalandot, a világjárvány a futballt sem kímélte, így finanszírozási problémákkal küzdő csapatok pénzügyi gondjait kihasználva a Dortmund abban bízik, a 180 milliós kérésük elriasztja a rivális klubokat.