Dollár
389,80 Ft
Euró
408,24 Ft
Font
471,01 Ft
Bitcoin
16,200 $

A Sinopharmmal oltottak egy része egyáltalán nem védett a koronavírussal szemben

Fotó: MTI/Varga György
not image

Borbély Fanni

2021. június 30. - 19:27

A Videoton dolgozói körében elvégzett önkéntes vizsgálat szerint azon kínai vakcinával oltott 60 év felettiek esetében, akiknél nem alakult ki antitestes védelem, a T-sejtes immunitás sem volt tapasztalható.

A Videoton gyár a dolgozói körében önkéntes vizsgálatot szervezett, hogy megmérjék az oltások ellenanyagszintjét . A Portfolio azt írja, a vizsgálatból kiderült, hogy azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestes védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek. A Sinopharm oltóanyag beadása után a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében egyáltalán nem volt kimutatható ellenanyagszint.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

“Amikor elérhetővé vált a T-sejtes immunitás mérése magánvállalatoknál, akkor ezt a vizsgálatot az érintettekkel egyetértésben megrendeltük azon Sinopharmmal oltottak számára, akiknek nem volt antitestes védelmük. Az érintett, ellenanyaggal nem rendelkező 60 éves vagy annál idősebb dolgozók közül egynek sem alakult ki a T-sejtes immunitása sem”

– mondta Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója.

Sinkó meglátása szerint a teszt eredménye alapján megállapítható, hogy a Sinopharmon kívül az összes vizsgált vakcina, vagyis a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik is elindította az antitestek termelését, kortól függetlenül.

Sinkó a Portfoliónak azt is elmondta, hogy ezek az emberek a mérések szerint semmilyen védettséggel nem rendelkeznek a vírus ellen, a két oltás felvétele ellenére sem, éppen ezért sürgősen szükség lenne egy harmadik dózis beadására, ami azonban a jelenlegi szabályok szerint tilos. Sinkó rendkívül aggályosnak tartja a tiltást, s úgy véli, hogy lehetővé kellene tenni a harmadik dózis beadását a Sinopharmmal oltottaknak.