Simeone szerint az agresszivitás hiánya, mások szerint Suárez miatt kapott ki az Atletico

Fotó: EPA/Peter Powell
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 14. - 19:20

Az Atletico Madrid vereséget szenvedett az Athletic Bilbaótól a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, így a baszkokkal mérkőzik meg a Real Madrid a címért.

Az Athletic Club egy gólos hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az Atletico Madridot a Szaúd-Arábiában zajló Szuperkupa elődöntőjében csütörtök este, Diego Simeone pedig kiemelte, hogy a végeredmény ellenére “ez egy jó meccs volt” – írja a Football Espana.

“Javulnunk kell az edzéseken és a mindennapi munkában, hogy megelőzzük a folyamatosan érkező helyzeteket. Hiszünk abban a munkában, amit végzünk. Arra törekszünk, hogy fejlődjünk. A Rayo [Vallecano, ahol 2-0-ra nyertek] elleni mérkőzésen jól teljesítettünk, de nyilvánvalóan javulnunk kell, és nem szabad pontokat veszítenünk, meg kell őrizni a La Ligában elfoglalt helyünket. Hiányzik belőlünk a szükséges agresszivitás” – nyilatkozta a meccs után.

Javier Matallanas, az AS futballtudósítója szerint Simeone hibája, hogy nem megy a csapatnak, ugyanis már nem fogja elég szorosan a játékosokat, akik ezért nem azt csinálják, amit ő kér. “Cholo egy csoda volt, de ma ő a probléma. A játékosok ebben az öltözőben elszabadultak. Oblak nyilatkozataiban ujjal mutogat rá” – írja.

Antonio Romero, Santi Giménez és Miguel Martín Talavera, az AS tudósítói kiemelik, hogy ez a csapat már nem hisz ‘El Cholóban’, Diego Simeonéban, és láthatóan az edző sem érzi igazán jól magát, ráadásul nem azt a rendszert játszatja velük, amellyel a legeredményesebbek tudnak lenni, ezért nem csoda, hogy hétről-hétre nehézségekbe ütköznek.

Ezen felül még egy problémát felvetnek: Luis Suárez-t. Giménez egészen odáig megy, a Barcelona egy “időzített bombát” helyezett el az Atletico öltözőjében, és írja, hogy nem Simeonéval, de azokkal a játékosokkal van a legnagyobb baj, akik játszanak, ugyanis nem tudják a legjobb formájukat megmutatni.

Az AS arra jutott, hogy eljött az ideje annak, hogy egy kicsit hátrébb lépjenek az Atleticónál, és megnézzék az összképet, ami a csapat mutat, annak ellenére, hogy a szezon még nagyon hosszú, jelenleg nem a legjobb a helyzet.