Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Vadonatúj szabvány érkezhet a SIM-kártyák helyett

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. január 22. - 11:47

Az eSIM-ek után hamarosan megjelenhet a piacon az integrált módszereken alapuló iSIM.

Rövidesen már annak a pár négyzetmilliméternek sem kell helyet szorítani egy mobilhálózatra csatlakoztatott eszköz áramköri lapján, amit jelenleg az eSIM-ek elfoglalnak, a tavaly év végi szabványosítást követően ugyanis érkezhetnek az iSIM-ek, melyek az eSIM összes funkcióját beágyazzák az eszközt vezérlő rendszerprocesszorba – adta hírül a hwsw.hu.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Ezzel az iSIM gyakorlatilag ugyanazt a célt viszi tovább, mely az eSIM-ek megjelenéséhez is vezetett 2013-ban, vagyis alapvetően az eszközök további miniatürizálást támogatja azáltal, hogy a mobilhálózati csatlakozáshoz használt egyik kulcsfontosságú áramkört mint önálló fizikai egységet lényegében teljesen száműzi.

Az iSIM előnye az eSIM-hez képest, hogy operátori oldalról lényegében semmilyen további fejlesztést nem igényel, ami a tapasztalatok alapján eSIM-ek elterjedésének egyik legnagyobb gátjának bizonyult az utóbbi években. 2025-re már mintegy 488 millió fogyasztói piacra szánt eszköz használhat majd hagyományos plasztik SIM-ek és az alaplapra forrasztott SIM chipek (eSIM) helyett iSIM-et.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.