Sikerült rátalálni a tízes ikreket világra hozó anyukára

Fotó: Gosiame Thamara Sithole
not image

Kornis Vivien

2021.június.11 - 10:14

Végre megtalálták a tízes ikreket nemrég világra hozó dél-afrikai kismamát, miután a kormány a közösségi médiához fordult segítségért.

Mint ahogyan arról nemrég mi is beszámoltunk, Gosiame Thamara Sithole tízes ikreknek adott életet június 7-én a Dél-afrikai Köztársaságban, ám kormány és az önkormányzat sokáig hiába kutatott a család után. 

A Mirror információi szerint Guateng helyi önkrományzata tegnap este közölte, hogy felvették a kapcsolatot a terület kórházaival, de nem találtak bizonyítékot arra, hogy Gosiame valóban létezne, és tíz kisbabát hozott volna világra a napokban. 

Guateng azonban most mégis azt állítja, hogy megtalálták a családot, bár azt nem tudták megerősíteni, hány gyermeket hozott a világra.

Az orvosok egyébként nem tudták megállapítani Gosiame várandóssága alatt, hogy hány gyermeket vár a kismama: először hat, majd nyolc magzatot fedeztek fel az ultrahang-vizsgálatokon. 

Gosiame és férje, Teboho végül tíz gyermeket üdvözölhettek, akik a kismama várandósságának 29. hetében, császármetszéssel jöttek világra az IOL eredeti cikke szerint. 

Ha a hírek igazak, Gosiame tízes ikreivel világrekordot döntött, miután májusban Halima Cisse kilenc gyermeket hozott világra Marokkóban májusban.