Elmaradt a háború Sevilla utcáin, közel harminc lengyel szurkolót tartóztattak le

Fotó: Flickr/raiva
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 26. - 10:52

A lengyelek egy régi számlát rendezni érkeztek a spanyol városba. 

Az AVE Silesia, a Slask Wroclaw hírhedt csoportba és a Biris Norte, az FC Sevilla szurkolói régóta ismerik egymást. A történet még 2013-ba kezdődött, amikor a Slaskot fogadta a Sevilla Spanyolországban Európa-liga mérkőzésen, és már a meccsen összecsaptak a huligánok, akiknek végül a rendőrökkel is volt némi nézeteltérésük. 

Nyolc év elteltével nem enyhült a feszültség, 2016-ban a Real Madrid-Legia Warszawa mérkőzésen is egymásnak esett a két brigád, valamint a sevillai Európa bajnoki találkozók alkalmával is, főleg akkor, amikor június 19-én Spanyolország és Lengyelország mérkőzött meg egymással. 

Ezt a számlát készültek rendezni a lengyelek, akik a Betis-Ferencváros mérkőzés előtt érkeztek meg Sevillába, hogy egy előre leszervezett verekedés, úgynevezett ustawka keretében móresre tanítsák a spanyolokat, amelyet csütörtökre terveztek. 

Ez azonban nem valósulhatott meg, ugyanis az Interpol és a spanyol rendőrség lecsapott. Már korábban akcióba léptek, beépültek az AVE Silesia csoportba, hogy aztán figyelmeztethessék spanyol kollégáikat, akik szerdán azonosították a wroclaw-iakat, és kitoloncolták őket az országból – írja a Diario de Sevilla

Az azonosítást segítette, hogy a csoport egy jelentős része részt vett azon a bizonyos összecsapáson, amely a kontinenstorna idején zajlott. 

Azonban a mérkőzés előtt a ferencvárosiak sem tétlenkedtek, akik, a hírek szerint, összeálltak a lengyelekkel, hogy együtt vadásszanak a spanyolokra, majd egy pár ereklyét is sikerült begyűjteniük. 

A futballcsapatnak azonban már nem volt ilyen szerencsére, ugyanis 2-0-s vereséget szenvedtek.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK