Még mindig nem tudni, mikor térhet vissza Sergio Ramos

Sergio Ramos, a Real Madrid védõje frissíti magát a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában játszott Real Madrid-Valencia mérkõzésen az Alfredo Di Stefano Stadionban 2020. június 18-án. A Real Madrid 3-0-ra gyõzött. MTI/EPA-EFE/Juanjo Martin
not image

Nagy Noel

2021. október 3. - 12:00

Sergio Ramost, a Real Madrid korábbi csapatkapitányát az ág is húzza, amióta leigazolt a Paris Saint-Germain csapatához.

A PSG gyakorlatilag történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy egy nyáron sikerült leigazolniuk a Barcelona és a Real Madrid csapatkapitányait Lionel Messi és Sergio Ramos személyében, ráadásul teljesen ingyen.

Lionel Messi beilleszkedése sem zökkenőmentes, ugyanis a Manchester City ellen szerzett parádés gólján kívül nem tudott még sok mindent felmutatni. Így is azonban kilométerekkel jár Sergio Ramos előtt, akit számos tényező akadályoz.

A legfőbb ezek közül pedig az, hogy a kora már elkezdett kihatni a lábának állapotára, az elmúlt három hónapban konkrétan edzésmunkát is alig tudott végezni a térdsérülése miatt. Ez pedig nagy mértékben nehezíti a csapatba való beilleszkedést.

Mauricio Pochettino, a PSG menedzsere pedig közölte, hogy egyelőre még ők sem tudják, hogy Sergio Ramos pontosan mikor tud felépülni a sérüléséből – idézi a DefensaCentral. A legutóbbi sajtótájékoztató során úgy fogalmazott:

„Egyáltalán nem könnyű számára a beilleszkedés, mivel nem része a csapat napi rutinjának jelenleg. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, együtt kell élnie a csapattal, de mivel ő volt a Real Madrid csapatkapitánya, szerintem nem fog ez neki gondot okozni”

Ramos tehát továbbra is küzd a térdével és igazán senki nem biztos benne, mikor lehet őt újra a pályán látni. A csapatorvosok egyelőre nem kockáztatnak vele, hogy ne legyen hosszabb távon súlyos sérülés.