Végezni akart magával egy nő, akit drónokkal is keresték a magyar rendőrök

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2021. szeptember 12. - 11:12

A rendőrségnek ezúttal is gyorsan kellett cselekedniük, miután kiderült, hogy egy asszony el akarja dobni magától az életét.

A rendőrségi beszámoló szerint Selyeb külterületén zajlott a kutatás a rendőrség és a nő hozzátartozói által. Az elkeseredett bejelentés telefonon keresztül futott be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába a szombati napon 14 óra 30 perc körül.

A nő elárulta, hogy bizonyos problémák miatt végezni akar magával, ami miatt több tucat gyógyszert vett be. A pontos tartózkodási helyét nem akarta elmondani, de azt igen, hogy Selyeb környékén tartózkodik. Mivel ezekben az esetekben minden perc számít, a rendőrségnek nagyon gyorsnak kellett lennie.

A járőrök gyorsan reagáltak, majd a hozzátartozókkal közösen kezdték meg a nő keresését. A technika is segített, miután a rendőrök fel tudták használni az asszony telefonjának helymeghatározási adatait.

Eltűnt egy 16 éves tinédzser a VIII. kerületből, aki tud, segítsen

Sőt, kamerával felszerelt drónokat is bevetettek a siker érdekében, majd öt órával később előkerült az eltűnt személy. „Végül a járőrök és az asszony fia öt órás kutatás után Selyeb és Kupa települések között egy erdős részen találtak rá a keresett nőre, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.”

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.