Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

Döbbenetes hívásokat kapnak a segélyhívóközpont dolgozói, van, aki vodkát és csokit kér tőlük

Fotó: kasiapk / Twenty20

Czinder Tímea

2022. február 14. - 23:18

A betelefonálók akár szórakoztatók is lehetének, de foglalják a központot azoktól, akiknek valódi segítségre van szükségük.

Kéretlen hívások tömegeivel gyűlik meg a baja a segélyhívóközpont munkatársainak; akad, aki azért tárcsázza a 112-őt, mert elromlott a tévéje, más csokit és vodkát szeretne, de az alkoholt vizező kocsmáros ellen is érkezett már bejelentés.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A beérkező hívások majdnem fele nem igényli a mentők, rendőrség vagy tűzoltók beavatkozását, és bár ártalmatlannak tűnnek, mégsem azok, foglalják ugyanis a központ kapacitását azoktól, akik tényleg bajban vannak.

„Előfordul, hogy valótlan bejelentéseket tesznek és távolról figyelik a kiérkező készenléti szerveket, és azon szórakoznak, hogy ők potyára mentek ki. Azonban ezeket honoráljuk, mert hogyha meg tudjuk állapítani, hogy ki a bejelentő, akkor a készenléti szervek valótlan bejelentés miatt tesznek bejelentést – nyilatkozta Bóna Gyula, a Miskolci Hívásfogadó Központ osztályvezetője.

Ahogyan a tények is beszámolt róla, az efféle viccesnek gondolt hívások sokba kerülhetnek a betelefonáló számára, ugyanis akár 150 ezer forintos bírság is kiszabható értük.