Fontos döntést hozott a kormány, hogy az üzemanyagellátás biztosított legyen

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a V0 teherforgalmi vasútvonal nyomvonalsávjának kiválasztásáról tartott sajtótájékoztatón az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2022. április 12-én. Az új teherforgalmi folyosó Budapestet délrõl elkerülve kelet-nyugati irányban biztosít majd összeköttetést meghatározó ipari és gazdasági központok között. MTI/Bruzák Noémi
not image

Takács Petra

2022. június 11. - 21:49

Palkovics László fontos bejelentést tett, Magyarország üzemanyagellátásának egy része ugyanis veszélybe sodródott az OMV schwechati finomítójának problémái miatt.

Ausztriához hasonlóan Magyarország is elérhetővé teszi stratégiai tartalékainak egy részét belföldi felhasználásra, így a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított Magyarország üzemanyagellátása – jelentette be Palkovics László technológiai és ipari miniszter szombaton.

A Technológiai és Ipari Minisztérium közlése szerint a hazai üzemanyagellátás biztosítása érdekében Magyarország felszabadítja az ország stratégiai benzin- és dízeltartalékainak egy részét, ezzel segítve a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása miatt kialakult helyzetet. A felszabadított stratégiai benzin- és dízeltartalékot az OMV a lehető leghamarabb visszapótolja.

Hangsúlyozták: az OMV osztrák olajfinomítójának meghibásodása ellenére Magyarországon biztosított az üzemanyagellátás.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A kormány kiemelt célja, hogy a lakosság és a gazdaság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag.

A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően a magyar emberek a legalacsonyabb árat fizetik az üzemanyagért egész Európában – áll a közleményben.

(MTI)