Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

Scholz: Putyin brutalitásában nincs korlát, eltökélt a hódítást illetően

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a haza hőseinek ítélt Arany Csillag kitüntetések átadási ünnepségén a moszkvai Kreml Szent György termében 2022. december 8-án. MTI/EPA/Szputnyik/Pool/Szergej Karpukin
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint valahányszor az orosz vezetővel beszél, Putyin mindig világosan elmondja, hogy számára miről is szól igazából az ukrajnai háború.

Olaf Scholz német kancellár kijelentette, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök határozottan eltökélt Ukrajna egyes részeinek meghódítását illetően, a brutalitásában pedig egyáltalán nem mutat önmérsékletet.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

„Valahányszor Putyinnal beszélek, mindig világosan elmondja, hogy ez az egész számára a hódításról szól. Erőszakkal akarja uralma alá vonni az ukrán terület egy részét”

– mondta.

A Reuters szerint a kancellár szavai szombaton hangzottak el, a Berlin melletti Potsdamban tartott rendezvényen, miközben hozzátette, egyelőre nem világos, eddig hány orosz katona vesztette életét az invázió során, de a számuk akár a 100 ezret is elérheti.

Kommunikáció nélkül nincs kiút

Scholz a többi nyugati vezetőhöz képest jóval többször kommunikált az orosz államfővel, mióta február 24-én kirobbant a háború, legutóbbi beszélgetésükre pedig december 2-án, telefonon keresztül került sor – írta a The Guardian.

„Láthattuk, hogy az orosz elnök milyen brutalitásra képes: Csecsenföldön, ahol gyakorlatilag az egész országot kiirtotta, vagy Szíriában. Nincs semmiféle korlát, ez ilyen egyszerű”

– állította.

Majd Scholz hozzátette, mindemellett teljesen más véleményen vannak Putyinnal, azonban továbbra sem mond le arról, hogy beszéljen vele. Kiemelte, szeretné „megtapasztalni azt a pillanatot, amely kiutat kínál ebből a helyzetből”, ám ez kommunikáció nélkül nem lehetséges.