Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Schäfer és Rossi ismét arra kérte a magyar szurkolókat, tartózkodjanak a rasszizmustól és a homofóbiától

Fotó: Marco Rossi szövetségi kapitány a szeptember elején sorra kerülõ három világbajnoki selejtezõre készülõ magyar labdarúgó-válogatott keretének kihirdetésén a Puskás Arénában 2021. augusztus 25-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 2. - 05:54

Rossi már korábban is arra kérte a magyar drukkereket, hogy tartózkodjanak a rasszista és homofób skandálástól.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerdán közölte, hogy az angol játékosok “oldalán áll”, ha a magyar labdarúgó-válogatott drukkerei a csütörtöki mérkőzésen rasszista, kirekesztő kifejezéseket skandál. 

Soron kívül Gyurcsány Trianonról: A magyar nemzet egy részének halála

Az UEFA júliusban azért szankcionálta Magyarországot, mert a magyar szurkolók homofób transzparenseket vonultattak fel és majomhangokat adtak ki magukból a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság csoportmérkőzésein Budapesten és Münchenben. 

Az rfi az AFP hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy Rossi a sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, abban bízik, nem kerül sor hasonló dolgokra csütörtökön. 

Az UEFA arra utasította Magyarországot, hogy a következő három, itthon játszott mérkőzést zárt ajtók mögött rendezzék meg, és 100 ezer eurós bírságot szabott ki a Magyar Labdarúgó-szövetséggel szemben a szurkolók “diszkriminatív magatartása miatt”.

A csütörtöki mérkőzés azonban a FIFA keretein belül történik, és 60 ezer hazai szurkolót várnak a Puskás Arénába. Rossi már korábban is arra kérte a magyar drukkereket, hogy tartózkodjanak a rasszista és homofób skandálástól, Schäfer András válogaott labdarúgó pedig megismételte az olasz edzőt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.