Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Hivatalos: Schäfer András távozik a DAC-tól

Fotó: A gólszerzõ Schafer András (k) és csapattársa, Kleinheisler László a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 21. - 11:04

A magyar labdarúgó két év után hagyja el a felvidéki csapatot, a Bundesligába szerződik.

A DAC a honlapján tudatta, hogy a magyar válogatott futballista elhagyja a klubot, és a Bundesliga tabellájának ötödik helyén álló csapathoz, a Union Berlinhez szerződik.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Schäfer 2020 telén érkezett meg Felvidére, ahol 61 tétmérkőzésen húzhatta magára a kék-sárga mezt, ezeken 4 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. A nyáron az Európa-bajnokságon hívta fel magára a nemzetközi figyelmet.

Év végén őt választották Magyarországon az Év Játékosának, övé lett a magyar Aranylabda, és a DAC szurkolói is megválasztották az ősz legjobbjának.

“Egy csodálatos időszak áll András mögött, amely alatt az egész európai futballkedvelő közösség megismerhette a nevét. A klub nevében mondhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk, amiért egy újabb olyan játékos fejlődéséhez járulhattunk hozzá, aki bekerült a világ legszínvonalasabb bajnokságainak egyikébe. Meggyőződésünk, hogy a német Bundesligában is megállja a helyét. Ahogy azt az ő esete is alátámasztja, a fiatal tehetségek bízhatnak a sportprojektünkben, és a megfelelő időben feljebb léphetnek, amennyiben az ajánlat tükrözi a játékos értékét. A futballistáknak fontos tisztában lenniük azzal, hogy mi nem állunk az álmuk beteljesítésének az útjába. Andrásnak köszönünk mindent, amit a klubunkért tett, az új állomáshelyén pedig sok sikert kívánunk” – jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.