Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Scaloni megdicsérte az argentin játékosokat: ezekre a meccsekre születtek

Fotó: Argentin játékosok ünnepelnek a katari labdarúgó-világbajnokság Argentína-Ausztrália nyolcaddöntõ mérkõzésének végén az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. december 3-án. Argentína 2-1-re gyõzött. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Scaloni úgy vélte, csapata kifejezetten szépen futballozott Ausztrália ellen, de már a következő feladatra, a holland együttesre fókuszál.

Lionel Scaloni szövetségi kapitány szerint az argentin labdarúgó-válogatott játékosai arra születtek, hogy elviseljék azt a nyomást és feszültséget, amely az olyan kiélezett mérkőzéseken nehezedik rájuk, mint az ausztrál csapat ellen szombaton 2-1-re megnyert nyolcaddöntő a katari világbajnokságon.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

“Ahogy korábban is mondtam, ezek a játékosok ezekre a meccsekre születtek. A szaúdiaktól elszenvedett vereség óta három nagyon intenzív találkozót játszottunk, melyeken a kiesés veszélyével is szembe kellett nézni. A futballistáim viszont képesek megoldani ezt a feladatot” – fogalmazott a 44 éves szakvezető.

A tréner kifejtette, a futballban megtörténhet, hogy az ellenfél szerez egy gólt, ahogy tette a csoportkör első fordulójában a végül 2-1-re győztes Szaúd-Arábia vagy a nyolcaddöntőben Ausztrália, de ilyenkor is hinniük kell a saját játékukban.

Scaloni szerint a hollandok elleni egy nagyszerű mérkőzés lesz

Scaloni úgy vélte, csapata kifejezetten szépen futballozott Ausztrália ellen, de már a következő feladatra, a holland együttesre fókuszál. Ahogy fogalmazott, megtiszteltetés lesz számára az Oranje szövetségi kapitányával, Louis van Gaallal találkozni.

“Talán nem játszanak olyan szépen, mint a korábbi holland csapatok, de vannak erősségeik, melyeket remekül használnak ki. Egy nagyszerű mérkőzés lesz, de az egyik csapatnak búcsúznia kell majd, sajnos” – mondta az ellenfélről Scaloni.

Az ezredik mérkőzésén eredményes csapatkapitány, a hétszeres aranylabdás Lionel Messi szerint a világbajnokságon minden összecsapás nehéz, melyeken csak az számít, hogy a végén sikerült-e nyerni.

Az ausztrálok szövetségi kapitánya, Graham Arnold a kiesés ellenére nagyon büszke volt a tanítványaira:

“Remélem, Ausztráliában mindenki elismeri, amit végrehajtottunk itt Katarban. Nagyon büszke vagyok a fiúkra és hálás azért az erőfeszítésért, amit értem tettek”.

A kétszeres vb-győztes argentinok pénteken játszanak a hollandokkal az elődöntőért.

(MTI)