Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

Három embert ejtettek túszul egy orosz bankban, a rendőrség letartóztatta az elkövetőt

A Sberbank Rákóczi úti bankfiókja Budapesten 2015. december 8-án. A Sberbank optimalizálja fiókhálózatát, ezzel indokolta a pénzintézet, hogy a közeljövõben fiókösszevonásokat, ezzel együtt fiókbezárásokat hajt végre. MTI Fotó: Marjai János
not image

Nagy Noel

2021. július 7. - 16:36

Körülbelül 50 embert kellett evakuálni egy többemeletes lakóházból, miután túszdráma alakult ki az épület földszintjén.

Nem csak lakások, hanem a Magyarországon is jelen lévő Sberbank egyik irodája is az épületben található, ahova egy beazonosítatlan férfi tört be a mai nap folyamán.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

A támadó ugyanis állította, hogy egy „nagyon veszélyes tárgy” van a táskájában, ezért jobb, ha átadják neki a bank pénzét – tudósított róla a Sputnik hírügynökség.

Erre hivatkozva pedig három banki dolgozót túszul is ejtett, a rendőrség pedig a kiérkezést követően azonnal tárgyalásba kezdett vele. Ezzel egy időben pedig mintegy 50 ember evakuáltak az épületből.

A szibériai Tyumen városának – ahol az eset történt – rendőrség pedig elárulta az orosz hírügynökségnek, hogy a tárgyalások sikerrel zárultak és már sikerült is letartóztatni a férfit.

A túszdrámában végül senki nem sebesült meg vagy vesztette életét, a rablási kísérlet pedig nem járt sikerrel, így a bank sem szenvedett el károkat.