18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,122 $

Több száz embert oldott fel savban egy drogkartell-tag, aki hamarosan szabadulhat

Fotó: Illusztráció | Twenty20
Dél-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Santiago Mezo Lopez, aki a vádak szerint több száz ember holttestének eltüntetésében segédkezett egy kartellnek, most 10 éves börtönbüntetése után kiszabadulhat.

Az El Pozolero és a „The Stewmaker” néven is ismert Lopez bevallotta, hogy segített a Sinaloa-kartellnek számtalan holttestet savban feloldani, ezzel eltüntetve az áldozatokat, azonban állítása szerint a kartell kényszerítette rá. Először 2009-ben fogták el, majd 2012-ben ítélték 10 év börtönbüntetésre, idén pedig szabadulhat.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Mexikóban évente több száz ember tűnik el a drogkartellekkel kapcsolatos erőszakos cselekedetek következtében, Lopez esetében pedig feltételezik, hogy a Sinaloa-kartell megbízásából akár több ezer embert is megölhetett, a maradványokat egy csatornarendszer segítségével távolíthatta el.

A The Sun cikkéből kiderül, hogy a szakértők becslése szerint akár 650 ember maradványai is lehetnek a helyszín körüli tömegsírokban, a feltételezett áldozatok családjai pedig arra sürgetik a hatóságokat, hogy mielőbb azonosítsák őket.

„Sztálin fenyegetéseire emlékeztet, amit Oroszország manapság tesz Ukrajnával”

Fernando Ocegueda Flores, a Baja California-i Eltűntek Egyesült Szövetségének alapítója úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg rengeteg család számára jelenthet szomorú hírt a bűnöző szabadulása, azonban a törvény szava szent, amely ellen semmit sem tehetnek, továbbá abban bízik, hogy a férfi börtönbüntetése alatt jó útra tért.