Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Nem tud megszabadulni a gigászi fizetéssel rendelkező játékosától a Barcelona

Fotó: EPA/Alejandro Garcia
not image

Nagy Noel

2021. december 18. - 18:12

Joan Laporta és Xavi mindenképpen szeretnék átalakítani a katalánok keretét, ehhez azonban a vadhajtásokat akarják előbb lenyesegetni.

Az egyik ilyen „vadhajtásnak” számít Samuel Umtiti is, akinek csillagászati fizetése van: 16 millió eurót keres évente. Ez különösképpen nagy terhet ró a katalánok számlájára, különösen tekintettel arra, hogy nem igazán tudott értelmezhető teljesítményt felmutatni az elmúlt években.

Soron kívül Orbán Viktor: a Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

Umtiti helyzete azért is nehéz, mert a sérülések is nagyon hátráltatták, kis túlzással „többet volt kórházban, mint a pályán”. Az elmúlt idők során azonban az edzők sem bíztak különösen benne, Ronald Koeman idén például egyáltalán nem játszatta.

Xavi adott neki esélyt egy mérkőzés erejére, azonban erősen felejthető teljesítményt nyújtott, amely nem segített Umtitinek meggyőzni a Barcelona fejeseit, hogy igenis megéri a pénzét. A francia védő távozni fog, a kérdés már csak az, hogy mikor.

A problémát az okozza, hogy a gigászi fizetése miatt egyszerűen senkinek nem kell, csak egy jóval alacsonyabb bérért. Az El Nacional tudomása szerint Umtiti és ügynöke már tárgyaltak is más csapattal, azonban olyan igényekkel álltak elő, hogy „kinevették őket”.

A katalán lap viszont úgy véli, az öltözőben már csak a Barcelona „volt játékosaként” utalnak rá, a 28 éves annyira árnyéka önmagának és annyira biztosra vehető a távozása. Szerződése jövő nyáron fog lejárni, de a Barcelona fontolóra vette már, hogy előbb felbontja a kontraktust.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.