Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Samuel L. Jackson elárulta, hogyan nézett volna ki eredetileg a Ponyvaregény éttermi jelenete

Fotó: Unsplash/Samuel Regan-Asante
not image

Borbély Fanni

2022. március 21. - 18:22

Még ennyi év után is tud újat mutatni a filmtörténelem egyik legjobb alkotása.

A Ponyvaregény kétségkívül az egyik legjobb film ezen a világon, s bár sokadik nézésre is tud újat mutatni, úgy tűnik, hogy Quentin Tarantino 1994-es filmje még mindig tartogat olyan meglepetéseket, melyekről még a vérbeli rajongók sem tudtak.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Samuel L. Jackson, Jules megformálója ugyanis most egy olyan titkot osztott meg a nagyvilággal, melyre nem biztos, hogy felkészültünk: a film nyitójelenete eredetileg egészen másképp nézett volna ki az eredeti forgatókönyv alapján. Az a bizonyos éttermi jelenet, melyben Tökfej (Tim Roth) és Nyuszimuszi (Amanda Plummer) fegyvert rántanak a zsúfolt étterem közepén, eredetileg egy alternatív történetét mutatta volna be a párosnak.

A nyitójelenettel máris egy izgalmas történetbe csöppenünk, ám később az is kiderül, hogy mi történt a párossal a film vége felé: történetesen pont akkor rabolják ki az éttermet, amikor Vincent Vega (John Travolta) és Jules Winfield (Samuel L. Jackson) egy különösen húzós ügylet után beülnek egy reggelire.

Amikor Tökfej megpróbálja elvenni a Jules-nál lévő aktatáskát, Jules elveszi fegyverét, így fölénybe kerül, majd elmondja legendás beszédét, miszerint úgy dönt, hogy új életet kezd, és leszámol erőszakos múltjával, és hagyja, hogy a páros elmeneküljön az étteremből a zsákmányolt pénzzel.

Samuel L. Jackson pedig most megosztotta, hogy az eredeti forgatókönyv szerint a jelenet sokkal erőszakosabb lett volna: amikor az étteremben Tim Roth karaktere megkéri, hogy nyissa ki az aktatáskát, amikor Jules kinyitja, akkor arcon lövi, majd Nyuszimuszit is lelövi a pultról.

(MovieWeb)

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja