Dollár
397,19 Ft
Euró
419,12 Ft
Font
489,06 Ft
Bitcoin
17,169 $

Konzolminőségű mobiljátékokat futtathat a Samsung új lapkakészlete

TÉMÁK:
#Samsung
Samsung
Mobil
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Samsung a február 8-ra tervezett Unpacked esemény előtt bejelentette legújabb prémium kategóriás mobilprocesszorát, amellyel forradalmasíthatják a játékpiacot, ugyanis az Exynos 2200 chip RDNA 2 architektúrára épülő, hardveralapú ray-tracinggel ellátott, házon belüli grafikával érkezik.

A Samsung az Exynos 2200-as processzorral a jelenleg népszerű videójátékokat kívánja támogatni, bár a mobilprocesszor várhatóan a közösségi médiaalkalmazások és a fényképezés élményét is javítja majd.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

A hardveresen gyorsított ray-tracing mellett az AMD RDNA 2 architektúra, amelyre a lapkakészletbe szerelt Xclipse 920 GPU épül, lehetővé teszi a változó sebességű árnyékolást is, ezáltal a renderelt jelenet olyan területein, ahol az általános minőség nem jelent problémát, a fejlesztők csökkenthetik az árnyékolási sebességet, így felszabadítva a GPU erőforrásokat, hogy a fontosabb területekre összpontosíthassanak.

A Samsung elsők között használja az Armv9 CPU-magokat a nagyobb biztonság és teljesítmény érdekében. A processzor egyetlen Arm Cortex-X2 magból, három Cortex-A710 magból és négy Cortex-A510 magból áll, a továbbfejlesztett neurális feldolgozóegység pedig a hírek szerint kétszer akkora MI-teljesítményt nyújt, mint elődje.

Az újratervezett jelfeldolgozó processzort úgy fejlesztették ki, hogy akár 200 megapixeles kamerákat is támogasson, ami egyetlen modul esetében akár 108 megapixelt jelent 30 fps, 8K videofelbontást 60 fps, vagy 4K felbontást 120 fps mellett.

A lapkakészlet támogatja a QHD+ kijelzőket akár 144 Hz-en és a 4K képernyőket 120 Hz-en, míg a HDR+ is elérhető a jobb színek, kontraszt és mélység érdekében. A chip kompatibilis LPDDR5 memóriákkal és UFS 3.1-es tárhelyekkel, és természetesen 5G-vel is, ami támogatja az mmWave és a 6 GHz alatti hullámsávokat, amelyek akár 10 Gbps sávszélességet is kínálhatnak.

Az Exynos 2200 processzor már tömeggyártásban van, bár arról még nem érkezett hivatalos információ, hogy beszerelik-e a hamarosan bemutatásra kerülő Galaxy S22 sorozathoz tartozó mobiltelefonokba.