Sajtó: Két évig marad még Messi a Barcelonánál, Neymar is visszatérhet

Lionel Messi, a Barcelona játékosa, miután kihagyta a büntetõt a Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének visszavágó mérkõzésén Párizsban 2021. március 10-én. MTI/AP/Christophe Ena
not image

Kolláth Benjámin

2021.május.4 - 17:27

Lionel Messi jövőjéről továbbra is folyamatosak a találgatások, de a legújabb sajtóinformációk szerint két évvel meghosszabbítja majd szerződését a Barcelonával.

Az ESPN Argentina információi szerint Lionel Messi közel van ahhoz, hogy 2023-ig újra aláírjon a Barcelonánál, akik mindent megtesznek majd, hogy visszahozzák a PSG-től Neymart.

A brazil visszatéréséről az elmúlt hetekben egyre több pletyka látott napvilágot, állítólag megakadtak a tárgyalások közte és a párizsi csapat között. A brazil múlt héten arról beszélt, hogy „szinte minden el van intézve” új szerződésével kapcsolatban, de egyelőre még nem írt alá sehova.

Egyelőre még nem világos, hogy akarják a gránátvörös-kékek visszacsábítani Neymart, hiszen komoly adósságaik vannak, emiatt pedig több játékostól is meg kell majd válniuk nyáron. Az argentin riport szerint Messi 50%-os fizetéscsökkentésbe megy bele, hogy enyhítsen a klub pénzügyi válságán, de emellett arról is érkeztek hírek, hogy Joan Laporta egy hatalmas szponzori üzlet megkötése előtt áll.

Neymar visszatéréséről mindenesetre szinte szüntelenül jelennek meg hírek, mióta 2017-ben Párizsba igazolt. Nem lesz könnyű visszaszerezni, de amennyiben nem hosszabbítja meg 2022-ben lejáró szerződését, a PSG-nek súlyos döntést kell hoznia.