Saját magát lőhette lábon Lionel Messi egyik kérője

Barcelona, 2020. október 20. Lionel Messi, a Barcelona (k), valamint Ihor Haratyin (b) és Aissa Laidouni, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének elsõ fordulójában játszott FC Barcelona – Ferencvárosi TC mérkõzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2020. október 20-án. MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez
not image

Nagy Noel

2021.február.28 - 10:01

Nagy mértékben függhet az FC Barcelona házon belüli elnökválasztásának végeredményétől, hogy hol folytatja pályafutását Lionel Messi. Eközben az egyik fő kérő, a Paris Saint-Germain állítólag felbőszítette az argentint.

Mint arról a spanyol Marca is beszámolt, az elnökválasztás végeredményétől függhet, hogy Lionel Messi, a klub hatszoros aranylabdása merre folytatja a pályafutását. Beszámolójuk szerint Messinek elsősorban Josep Bartomeuval, a klub azóta lemondott elnökével volt elsődlegesen baja, azért akart már tavaly nyáron távozni.

A spanyol lap megjegyzi, hogy amennyiben jól játssza ki a lapjait a következő elnök, akkor meggyőzheti Messit arról, hogy a klub előtt fényes jövő áll, így meghosszabbíthatják az argentin kontraktusát. Az elnökválasztásokon egyébként a klub korábbi elnöke, Joan Laporta a legesélyesebb, aki kifejezetten jó kapcsolatot ápolt Messivel.

Habár vannak kérői, de az argentin szeretne a klubnál maradni, hiszen jól érzik magukat a családjával Spanyolországban, és elmondása szerint a pénz sem egy motiváló tényező a jövőjét illető döntés meghozatalában.

A 33 éves virtuóz szerződése idén júniusban fog lejárni, a Paris Saint-Germain és a Manchester City pedig már lesben állnak, hogy lecsaphassanak a lehetőségre. A PSG azonban lehet, hogy nem szándékosan, de kivonta magát a versenyből, ugyanis Messinek állítólag nem tetszenek azok a nyilatkozatok, melyekben nyilvánosan kimondják, hogy le akarják igazolni.

Messi és édesapja, Jorge – aki az argentin aranylabdás ügynöke is egyben – még nem kezdtek formális tárgyalásokba a két klubbal, ugyanis továbbra is a Barcelonára és a szezon hátralévő részére fókuszálnak, valamint jelezték, hogy a szezon végén fognak erről döntést hozni.