Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Rusvai elmondta, hol kell igazán óvatosnak lennünk nyáron a vírus miatt

Fotó: Egy nő megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagját a gyöngyösi Bugát Pál Kórház oltópontján 2021. június 13-án. MTI/Komka Péter
not image

Hujber Dávid

2021. június 14. - 10:44

Az oltottak nyilván más helyzetben vannak, addig azok, akik továbbra sem hajlandóak felvenni az oltást, adott esetben egy súlyos lefolyást kockáztathatnak meg.

Tavaly nyáron az emberek közül sokan önfeledten szórakoztak, és azt gondolták, hogy a vírust már maguk mögött hagyták. A szakemberek azonban arra figyelmeztettek, hogy legyenek óvatosak, mert a következő hullám még erősebb lehet.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Ez így is lett, és többek között Magyarországon is komoly károkat okoztak ezek a hullámok, különösen a harmadik, amit szintén sikeresen legyőztünk. Most annyiban más a helyzet, hogy immáron elérhetőek az oltások, és abból sok milliót adtak be, szerte a világon.

Rusvai Miklós a TV2 vendégeként beszélt hétfő reggel a Mokka stúdiójában, hogy mi a véleménye a következő időszakról, mert még mindig nem teljesen egyértelmű, hogy a nyár milyen hatással lehet a vírusra.

„Nem is annyira a nyár miatt, a nyár nem kedvez a légzőszervi betegségek terjedésének, de a tömegrendezvények, sportrendezvények igen. Tehát ott kell majd óvatosnak lenni.” – mondta a rövid válaszában Rusvai az interjúja legvégén.

Érdemes vért adni: kedvezményes vásárlási lehetőséget kapnak az önkéntes véradók

Emiatt is hangsúlyozzák az emberek számára, hogy továbbra is tartsák be a szabályokat, és azok, akik még mindig nem vették fel az oltásukat, gondolják át a kockázatokat, mivel ők sokkal nagyobb veszélyben lehetnek, különösen a mutációk miatt.