Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Rusvai Miklós: a covid a legjobb úton halad ahhoz, hogy náthaszerű betegséggé szelídüljön

Fotó: Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. június 7-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Koós Alexandra

2022. július 11. - 19:47

A szakértő szerint az adatok arra utalnak, hogy bár a fertőzés velünk van, mégsem terjed robbanásszerűen.

Rusvai Miklós virológus nemrégiben elmondta, bár a múlt heti adatokhoz képest megduplázódott a napi esetszám átlaga, nem kell tartanunk komolyabb járványhullámtól, emellett úgy véli, a koronavírus a legjobb úton halad ahhoz, hogy náthaszerű betegséggé szelídüljön.

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

Kifejtette, hogy a nyári omikron gyorsabban fertőz ugyan, ám megbetegítőképessége csökkent, s miközben további emelkedésre számít, a remények szerint ez nem lesz egy túl magas szám. Hozzátette, januárban naponta 20 ezren kapták el a fertőzést, jelenleg azonban ez mindössze ötszáz körülire tehető.

Álláspontját a szennyvízadatok is alátámasztják, ugyanis az elmúlt héten stagnált, vagy csak minimálisan emelkedett a koronavírus-koncentráció, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy bár a fertőzés velünk van, mégsem terjed robbanásszerűen – írta a Mandiner.

Kérdésként tették fel számára, mi állhat annak hátterében, hogy eddig valamennyire „nyugtunk volt” a covidtól, mire azt felelte, mindez valóban váratlan volt, sajnos azonban ez a vírus „tud meglepetéseket okozni”, bár továbbra is bízik benne, hogy egyre jobb eredményeket kapunk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.