Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Rossz hír a Vodafone ügyfeleinek, fontos szolgáltatás szűnik meg

A Vodafone routere Újhartyánban, a Német Nemzetiségi Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón 2020. július 22-én, amelyen a Szupergyors Internet Program keretében újabb 18 ezer végpontot adtak át. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 11. - 21:31

Megnehezítették némileg a hallássérült, siket és nagyothalló Vodafone-ügyfelek dolgát, azonban alternatív megoldást is kínálnak.

A Média1 beszámolója szerint ugyanis a Vodafone Magyarország ügyfelei számára mostantól nem lesznek elérhetők az RTL Klub teletext adásai, amelyek a legtöbb műsorhoz feliratozást tudtak biztosítani.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A sajtó- és médiaügyekkel foglalkozó hírportál beszámolója szerint azért szüntették meg az RTL teletextjét augusztus 10-től, mert kikerült a kínálatból az alacsonyabb felbontású SD adás, a HD adásokhoz pedig nem elérhető a teletext.

Jelezték ugyanakkor, hogy a korábban UPC Direct néven futó Direct One előfizetőket ez a hír nem érinti, mert ott továbbra is elérhetők lesznek az SD adások, így ezzel összefüggően a teletext is a rászorulók számára.

A Média1 beszámolója szerint így a siketeknek, nagyothallóknak és hallássérülteknek át kell állniuk a mediaboxon keresztül elérhető szolgáltatásra, valamint a Vodafone jelezte, hogy az ügyfélszolgálatukon keresztül segítenek beállítani a feliratozási opciót.

A teletextet egyébként még 1974-ben indította útjának a BBC, elsősorban a hírek és egyéb szövegek televízión keresztül továbbítására. Ez Magyarországon 1982-ben bukkant fel, az akkori Magyar Televízió használta elsőként.

Fotó: Média1/Wikipedia/archív

Ma már nem sokan veszik igénybe a teletextet, inkább csak a kilencvenes és 2000-es évek tévénézőiknek maradt mosolyogtató emléke, hogy a teletextről értesülnek az aktuális műsorokról, a hírekről és az időjárásról.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.