Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

Hátborzongató rózsaszín égbolt keltett pánikot Ausztráliában

Fotó: chelebanks / Twenty20

Czinder Tímea

2022. július 23. - 06:19

A helyiek már világvégét vizionáltak, amikor azonban rájöttek a jelenség okára, kitört belőlük a nevetés.

Amikor szerdán rózsaszín fénybe borult az égbolt egy ausztrál város felett, az egyik helyi lakos, Tammy Szumowski azon kezdett töprengeni, vajon megérkezett-e az apokalipszis. Gyermekeit megnyugtatta, fejében azonban vadabbnál vadabb magyarázatok ötlöttek fel – idegen invázió? Aszteroida?

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Egy másik helyi lakos, Nikea Champion először azt hitte, a hold okozza a jelenséget, aztán rájött, hogy a fény a földről származik. A BBC-nek bevallotta, az ő fejében is világvége forgatókönyvek merültek fel.

„Átéltem egy nagy Stranger Things pillanatot – azt gondoltam, Vecna? Te vagy az?” –  mondta, utalva a sorozat főgonoszára.

A két nő azonban távol járt az igazságtól, a fény ugyanis egy kannabiszfarmról áradt a Victoria északi részén fekvő Mildurára. Ausztráliában 2016-ban legalizálták az orvosi kannabiszt, bár a rekreációs célú használatát továbbra is tiltja a törvény.

Kevés olyan létesítmény akad, ahol kannabiszt termesztenek, a helyük pedig biztonsági okokból titkos, ezen a farmon azonban kibújt a szög a zsákból. A vöröses árnyalatú fényekkel a termés növekedését segítik, alkonyatkor pedig sötétítő rolók gördülnek le, szerdán azonban ezek nem léptek működésbe.

Mivel az éjszaka felhős volt, a fények „szteroidos naplementét” hoztak létre, amelyet még egy órára a létesítménytől is észlelni lehetett.

Kitört belőlem a röhögés… lehetett volna valami sokkal menőbb, de csak orvosi marihuána termesztő lámpák voltak” – nyilatkozta Champion.

Mikor kiderült, mi okozta a furcsa fényjátékot, Szumovskiék is jót nevettek, a nő azonban hozzátette, az első pánik ellenére a látvány szépsége megdöbbentette, és „gyakrabban kellene ilyet csinálni”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.