Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

Fotó: Unsplash/Sandeep Swarnkar
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A nap második felében érdemes csapadékra készülni: az ország nyugati és déli tájain esőre, míg az északkeleti területeken havazásra érdemes készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az éjszaka első feléig nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a legtöbb helyen határozottan csökken a felhőzet.

Hétfőn néhány órára kisüt a nap, azonban délelőtt északnyugat felől növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely este, késő este újra csökkenésnek indul.

Hétfő délutánig számottevő csapadék nem valószínű, majd a nap második felében elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes csapadék, nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye.

Estétől mérséklődik a légmozgás, majd holnap délutántól a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és -2 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +7 fok között valószínű.