Clouds
21 Budapest
Dollár
367,50 Ft
Euró
394,61 Ft
Font
442,31 Ft
Bitcoin
22,871 $

Rövidesen megszülethet a megállapodás az Ukrajnának szánt uniós hitelről

TÉMÁK:
#EU #Hitel #Ukrajna
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A legfrissebb hírek szerint Lengyelország visszavonta korábbi kifogásait, ezzel pedig egy lépéssel közelebb kerültek az uniós vezetők a megállapodáshoz.

A Guardian jelentése szerint egy lépéssel közelebb kerültek az Ukrajnának szánt, 18 milliárd eurós pénzügyi csomag kapcsán tervezett megállapodáshoz, miután Lengyelország visszavonta korábbi aggályait a csomagban lévő minimumadó kapcsán.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Lengyelország korábban kifogásolta a minimumadó szintjét, mely a Reutersnek nyilatkozó diplomaták szerint megakasztotta a tárgyalásokat, s “vakvágányra terelte” a tárgyalófeleket.

A megállapodáshoz azonban teljes egyhangúságra van szükség, ám Lengyelország és Litvánia aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az élelmiszerbiztonságra javasolt kivételek a műtrágyaüzletben tevékenykedő orosz oligarcháknak kedvezhetnek.

Gitanas Nauseda litván elnök ennek kapcsán határozottan kijelentette, hogy a korlátozásokat a lehető legszigorúbban be kell tartani, kiemelve, hogy aggasztják a szankciók gyengítésére irányuló kísérletek, melyeket az “élelmiszerbiztonság leple alatt” kívánnak eszközölni.