Rövidesen bejelentés jöhet Kylian Mbappé és Neymar ügyében

München, 2021. április 7. Niklas Süle, a Bayern München (j) és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Bayern München - Paris Saint-Germain első mérkőzésen Münchenben 2021. április 7-én. MTI/EPA/Lukas Barth
not image

Nagy Noel

2021.április.8 - 15:12

Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója a csapat 3-2-es Bayern München elleni győzelmét követően jelezte, hogy a csapat két sztárjának szerződéshosszabbításáról hamarosan döntés fog születni.

Leonardo a mérkőzést követően úgy fogalmazott a Sky Italia kérdésére Kylian Mbappé és Neymar szerződéshosszabbítására vonatkozóan, hogy a „közeljövőben konkrét dolgokról fog tudni nyilatkozni”, de a mai napon csak a mérkőzésre tudtak fókuszálni.

„Minden alaposan meg kell vizsgálnunk, de nemsokára megszületik a végső következtetés” – tette hozzá Leonardo, aki a Donnarumma leigazolására vonatkozó pletykákra is csak úgy reagált, hogy a csapat csak a Bajnokok Ligája mérkőzésre fókuszált.

Mint az AS is megjegyzi, nem ez az első alkalom, hogy a sportigazgató elkerüli a kérdés megválaszolását Kylian Mbappé szerződéshosszabbítására vonatkozóan, holott az egyik legnagyobb fejtörést okozza a párizsiak háza táján.

Míg Neymar esetében biztosra vehető, hogy legalább 2026-ig meghosszabbítja a kontraktusát, addig Mbappénál ez már nem teljesen egyértelmű. A Real Madrid és a Liverpool ráadásul nagyon szeretné soraiban tudni a francia támadót, a tárgyalások meg a sajtóértesülések szerint megrekedtek a PSG és a játékos között.

Leonardo egyébként rendkívül elégedetten nyilatkozott a Bayern München elleni mérkőzést követően, amelyet ugyan a németek domináltak, de a PSG a jobb helyzetkihasználásával végül be tudott húzni.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapatunk kifejezetten nehéz körülmények között. A csapat fele máshogy állt fel, mint a Barcelona ellen, a Bayern München pedig már két éve nem vesztett otthoni mérkőzést. Nagyon elégedettek vagyunk a csapat teljesítményével”