Rossz hírek Szoboszlai sérüléséről, csak kiegészítő ember lehet az EB-n

Szoboszlai Dominik gólt lõ a labdarúgó Nemzetek Ligája elsõ fordulójában játszott Törökország – Magyarország mérkõzésen a törökországi Sivasban 2020. szeptember 3-án. A magyar válogatott 1-0-ra gyõzött. MTI/AP
not image

Nagy Noel

2021.május.6 - 10:50

Szoboszlai Dominik, a RB Leipzig magyar válogatott középpályása várhatóan már nem fog idén pályára lépni a német bajnokságban, és az Európa-bajnokságon vállalt szerepe is kérdéses.

A Nemzeti Sport értesülései szerint ugyanis továbbra sem 100 százalékos az elhúzódó, makacs sérüléséből lábadozó Szoboszlai, így nem biztos, hogy az idei szezonban meg tudja ejteni bemutatkozó mérkőzését a Bundesligában.

Szoboszlai Dominik még télen tette át székhelyét Lipcsébe, miután a Red Bull klubcsaládon belüli váltásnak köszönhetően Salzburgból a Leipzig csapatába került. Januárban azonban kiderült, hogy szeméremcsont-gyulladás miatt nem léphet még pályára, amely sérüléssel azóta küszköd.

Mint a portál is írja, a korábbi reményekkel ellentétben várhatóan nem fog tudni pályára lépni idén, és az is erősen kérdéses, hogy az Európa-bajnokságra milyen állapotban lesz. A Nemzeti Sport megfogalmazása szerint:

„Ennek tükrében hiú ábránd azt gondolni, hogy féléves kihagyás után kezdőként lép pályára, kilencven percen keresztül robotol majd a legmagasabb szintet képviselő válogatott riválisok ellen”

Ennek alapján tehát erősen elképzelhető, hogy Szoboszlai mindössze kiegészítő szerephez juthat majd a kontinens tornán, ahol Magyarország a „halálcsoportba” került Németország, Franciaország és Portugália mellett.