Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

A Rossmann már teszteli a drónos házhozszállítást

TÉMÁK:
#drón
Fotó: Unsplash/Aditya Chinchure A kép illusztráció.
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A pilot projekt pedig Magyarországon zajlik: a Rossmann jelenleg a DODO adatvezérelt logisztikai megoldásokat kínáló céggel együttműködve teszteli a drónos házhozszállítás ötletét.

A Portfolio jelentése szerint a Rossmann az adatvezérelt logisztikai megoldásokat kínáló DODO-val együttműködve végzi pilot projektjét Magyarországon, melyben a drónos házhozszállítást tesztelik.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az első fázisban azt vizsgálják, hogy a drónok milyen gyorsan lennének képesek a kiszállításra, természetesen a biztonságos szállítási feltételek garantálása mellett. Ennek tesztelésére első körben tesztrepülést végeztek, de azt is felmérték, hogy mennyi időre van szükség a csomag drónra helyezéséhez, a felszálláshoz és a landoláshoz.

Az első drónos tesztrepülés a XI. kerületből, a Savoya Park bevásárlóközpontban található Rossmann üzlet elől indult, célállomása pedig a III. kerület kertvárosi része volt.

A két helyszín mintegy 15 kilométerre van egymástól légvonalban, noha a drón végül ennél hosszabb távot tett meg, miután az út egy részét a Duna felett tette meg. Az első tesztrepülés során a drón még nem szállított csomagot, az útvonal berepülése pedig mindössze 14 percet vett igénybe.

A drón átlagos repülési magassága 20 és 50 méter között volt, sebessége pedig átlagosan 50 km/óra, ám fontos megjegyezni, hogy a jövőben valószínűleg törvényben szabályozzák majd a drónok maximális repülési sebességét.

Az első teszt eredményei pedig pontosak voltak, hiszen a szállítandó csomag súlya nem befolyásolja a drón repülési sebességét. Természetesen a hatósági engedélyek birtoában hajtották végre a tesztrepülést, miután Magyarországon és az EU-ban is szigorú szabályok vonatkoznak a drónos csomagszállításra.