Rossi: „Nemzeti hősökből idióták lettünk alig néhány hét leforgása alatt”

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az Albánia ellen játszott világbajnoki selejtezõ mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. október 9-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Kornis Vivien

2021. október 14. - 19:49

Marco Rossi szerint többször is erejükön felül teljesített a magyar váltogatott, és a játékosok ezért tiszteletet érdemelnek, nem gyalázkodást, amikor mégsem sikerül megnyerni egy-egy mérkőzést.

Marco Rossit, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát is megviselte a csapat közelmúltbeli teljesítménye. A molcsapat.hu-nak adott interjúja során többek között erről is beszélt, és azt is elárulta, gyalázkodó üzeneteket kapott.

Az olasz edző elárulta, hogy nem az Európa-bajnokságon látott mentalitással tértek vissza  a pályára a válogatott játékosok. Úgy véli, “nyugodtabbak, lazábbak voltak, és nem tudtak megfelelő mentális állapotban pályára lépni. Ennek volt köszönhető, hogy az angolok ellen a hajrában teljesen szétestünk.”

Rossi szerint a csapat nem tudott végig koncentrálni, és a taktikához sem tartotta magát, a súlyos vereség pedig a másik két szeptemberi selejtezőre is rányomta bélyegét. 

Elárulta azt is, hogy Szalai Ádám kiesése súlyos problémákat okozott: Rossi úgy látja, ő a meghosszabbított keze a pályán, az öltöző vezére, egy biztos pont a közösségen belül, és a játékosok a vezérüket veszítették el. Úgy véli, a magyar bajnokságban jelenleg nincs nemzetközi szinten is bevethető középcsatár.

„Érzelmileg nagyon megviseltek az elmúlt hetek. (…) Arra számítottam, hogy a csapattal felhalmoztunk annyi bizalmi tőkét, amit nem tud elsodorni néhány rosszul sikerült mérkőzés. Tévedtem” – vallotta be a szövetségi kapitány. 

Arról is beszélt, hogy gyalázkodó privát üzeneteket kapott.

Nemzeti hősökből idióták lettünk alig néhány hét leforgása alatt.

Rossi úgy véli, hogy az albánok játéktudásban jobbak a magyaroknál, és bár szervezettséggel, küzdelemmel, alázatos játékkal egy-egy meccsen lehetséges az ellenfelek és a magyar válogatott közötti szakadék palástolása, attól még a szakadék ott marad. 

“Az elvárhatónál többször sikerült átugranunk azt a bizonyos szakadékot, és ezért tiszteletet érdemelnek a fiúk, nem gyalázkodást az első alkalom után, amikor mégsem sikerül” – hangsúlyozta a szakember.