Rossi a magyar-portugál után: „Az utolsó 10 percben történtek elemzést igényelnek”

Fotó: Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 15-én. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Hujber Dávid

2021. június 15. - 21:32

Marco Rossi nem mindennel elégedett, aminek hangot is adott a mérkőzés lefújását követően, de hisz abban, hogy tiszta fejjel léphetnek pályára a franciák ellen.

Ha megnézzük az első 45 perc képét, a portugálok valóban jobbak voltak, és már akkor több gólt szerezhettek volna, addig a második félidő utolsó tíz percében gyakorlatilag minden bement nekik, és onnan nem volt visszaút.

Teljesen másképpen is alakulhatott volna a meccs, ha megadják a gólunkat, amit végül les miatt visszavontak. Az azt követő percek pedig messze nem azt hozták, mint vártuk, és ez egy nagyobb vereséghez vezetett.

„Ha olyan jól játszanánk, mint ahogy a közönség buzdított bennünket, akkor több meccset is nyerhetnénk. A srácok is mindent beleadtak megítélésem szerint, de az utolsó 10 percben történtek elemzést igényelnek.” – idézte Rossi szövetségi kapitányt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos Twitter-oldala.

„Az biztos, hogy a franciák elleni mérkőzést is tiszta fejjel kell kezdeni, készülve a nagy melegre is.” – folytatta a kapitány, aki szerint összességében a 83. percig elégedettek lehetnek a játékkal, amit drámai percek követtek.

Zseniális videóval hangol az MLSZ az esti meccsre, ezt látnod kell

„Elégedettek lehettünk a játékkal a 83. percig, de azután sajnos kaptunk három gólt. Talán az én hibám is volt, hogy túl sokat kockáztattunk, a tartás mindennél fontosabb ezekben a helyzetekben. A teljesítmény miatt nem vagyok szomorú, de az eredmény miatt csalódott vagyok.”

„Csalódott vagyok az eredmény miatt. Nem volt ekkora különbség a két csapat között. Ma nem volt szerencsénk. Meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk, Magyarországot képviseljük és van még két hasonlóan nehéz mérkőzésünk.”