Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Ronaldo tanácsa Neymarnak: változtassa a gyűlöletet „üzemanyaggá”

MTI/EPA/Yuri Edmundo
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A kétszeres világbajnok legenda motiváló levelet fogalmazott meg a sérüléssel küszködő Neymarnak.

Ronaldo a Paris Saint-Germain sztárjának védelmére kelt, miután néhány brazil „szurkoló” valósággal ünnepelte Neymar bokasérülését, ami miatt a csoportmeccseket ki kell hagynia – számolt be róla az ESPN.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A brazilok korábbi fenoménja ugyanakkor nem felejtette el néhány pár tanáccsal ellátni Neymart, mellette pedig némi motivációval is szolgált, ami ráfér a 30 éves csatárra, akinek könnyen lehet, hogy a katari az utolsó világbajnoksága.

“A tehetséged olyan messzire, olyan magasra vitt téged, hogy a világ minden sarkában szeretettel és csodálattal vannak irántad” – írta Ronaldo az Instagramon egy Neymarról készült fotó mellé.

„Emiatt, és az elért sikerek miatt irigységgel és gonoszsággal kell megküzdened. Olyan szinten, hogy a sérülésedet ünneplik. Milyen világ ez, hova jutottunk? Milyen üzenetet adunk így a fiataljainknak?”

“Mindig lesznek olyanok, akik ellened lesznek, de szomorú látni, hogy a társadalom a gyűlöletbeszéd útjára lépett. Ez ellen a pusztító erejű verbális erőszak ellen is szólok ma: gyertek vissza erősebben! Okosabban! Célokra éhesen!”

“Egy pillanatra se felejtsd el azt az utat, amely a világ futballbálványává tett téged. Brazília szeret téged! Ne magasztald a gyávákat és az irigyeket! Ünnepeld a szeretetet, amely a legtöbb országodból érkezik irántad. A gyűlölet váljon üzemanyaggá.”