Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Már megvan, ki az a világsztár, aki Mbappét váltja jövőre, ha minden így marad

Fotó: Unsplash/Moahad Saqib
not image

Takács Petra

2021. augusztus 12. - 08:09

A PSG mindig is mert nagyot álmodni, jól igazolja mindezt a névsor, akiket az elmúlt években szerződtetni tudtak. Immáron Messi is tagja a csapatnak, amire nem sokan számíthattak, mivel az argentin egy lépésre volt attól, hogy hosszabbítson a Barcával.

A gazdasági kérdések miatt 180 fokos fordulat következett, melynek a végén az aranylabdás világsztár aláírt a PSG-hez. Messi nagyon izgatott a folytatás miatt, bár egyelőre nem tudja, mikor játszhat, és csak egy dolog kért a franciáktól.

Noha Mbappé szerződése jövő nyáron lejár, amit továbbra sem hajlandó meghosszabbítani, a PSG nem engedi el, és mivel a katari tulajdonosi kör csak úgy dúskál a pénzben, inkább megkockáztatják, hogy a francia klasszis ingyen távozik.

Abban bíznak, hogy Messivel talán sikerül meggyőzniük a hosszabbításról, és ha megnyerik a Bajnokok Ligáját, ez még működhet is, feltéve, ha Mbappé nem ír alá januárban a spanyolokhoz, mert erre jogilag meglesz a lehetősége.

A spanyol AS szerint már a”B” terv is elkészült arra az esetre, ha Mbappé távozik, és ismét egy veterán világsztárral erősítenének, ráadásul ugyanúgy ingyen, mint Messi és sok más sztár esetében tették.

A spanyolok úgy tudják, hogy a PSG erősen Mbappé jövő évi távozásával számol, és szinte semmivel sem lehet rávenni arra, hogy hosszabbítson, nagyon világos elképzelései vannak a jövőjéről, ami nem Párizst jelenti.

Miután Ronaldo kontraktusa is lejár jövő év júniusának végén, kézenfekvő, hogy a portugál zseni a francia fővárosba költözzön. A hírek szerint a portugál már ezen a nyáron távozna, lezártnak tekinti az olaszországi karrierjét, és ő sem fog hosszabbítani.

A PSG csak részben járna rosszul, mert Mbappé sokkal fiatalabb és egy eurót sem kapnának érte a Real Madridtól, ugyanakkor rögtön Ronaldóval pótolhatnák, teljesen ingyen. Ügynöke, Jorge Mendes már mindent tud, és Ronaldo extra motivációt kapna a párizsi szerződéssel, hiába lesz 37 éves, még mindig az egyik legjobb.

Messihez hasonlóan két évre írna alá, és 39 évesen távozna, vagyis abban a korban, amikor már a visszavonuláson, vagy a levezetésen fog gondolkozni. A PSG után USA, Katar, vagy Portugália lehetne a következő állomása, ahol kevésbé megterhelő lenne számára játszani.

Mivel Mbappé meggyőzhetetlennek tűnik, Messi jelentheti az utolsó esélyt arra, hogy mégis maradjon, de Ronaldo egy remek alternatíva lehet, még ha nem is hosszú távra. Ebben az esetben Messi, Neymar és Ronaldo rohamozná a kapukat, ami szintén egészen különleges lenne.

Mbappé állítólag már biztosította a Real Madrid elnökét arról, hogy Madridban folytatja, és egy szó néha többet ér, mint egy 200 oldalas szerződés. Pérez, a csapat elnöke egyelőre óvatos, nem mondott le arról, hogy még ebben a hónapban megszerezze Mbappé játékjogát, de 200 millió eurót nem hajlandóak érte fizetni, akkor inkább kivárják a jövő évet. A PSG álláspontja egyértelmű, szerintük Messi leigazolásával pláne teljesítették azt, amit Mbappé akart, és ez a keret már bőven alkalmas arra, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen.