Ronaldo Zidane-t látná szívesen Solksjaer helyett az edzői poszton

A portugál Cristiano Ronaldo, miután 11-es-bõl megszerezte csapata elsõ gólját a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Portugália-Franciaország mérkõzésén a budapesti Puskás Ferenc Stadionban 2021. június 23-án. MTI/EPA pool/Illyés Tibor
not image

Borbély Fanni

2021. október 26. - 16:58

Cristiano Ronaldo profi pályafutása egyik legrosszabb időszakát éli.

A portugál azzal az elképzeléssel írt alá a Manchester Unitedhez, hogy a Premier League-ért és a Bajnokok Ligájáért küzdhet, hiszen egy sztárokkal teli csapathoz csatlakozott, olyan szintű játékosokkal, mint Varane, Pogba, Jadon Sancho, Rashford vagy Cavani, de az igazság pillanatában az Old Traffordon igazi katasztrófa lett a csapatból.

Egy szétesett csapattá váltak, és komoly gondok vannak az edzővel is, Solksjaerrel, aki most vasárnap mélypontra került, amikor hazai pályán kemény büntetést kapott az örök rivális Liverpool ellen, amely történelmi 0-5-ös győzelmet aratott, Mo Salah brillírozásával.

Manchesterben már biztosra veszik, hogy Solksjaert hamarosan kirúgják. Még arról is beszélnek, hogy a stáb lázad az edző ellen, ami miatt Cristiano Ronaldo felvette a kapcsolatot a klubvezetőkkel, hogy elmondja a véleményét az edző leváltásáról. A portugál azt szeretné, ha a Manchester United szerződtetné Zinedine Zidane-t, aki még mindig várja a PSG vagy a francia válogatott hívását, a két projektet, amelyet a legszívesebben irányítana.

Ronaldo a Florentino Perezzel való nézeteltérései miatt a Real Madridot elhagyó Zidane erényeit közvetítette, valamint hatalmas képességét a sztárokkal teli együttesek irányítására, és ehhez az üzenethez csatlakozott Varane is, aki Zidane-nal együtt remek védő volt a Real Madridnál. A United egyelőre készenlétben marad, elemzik a lehetséges opciókat.

Cristiano Ronaldo messze nem egy nagyszerű gólt vagy egy remek egyéni játékot hagyott maga után a Liverpool elleni mérkőzésen, hanem két olyan képet, amelyet erősen kritizálnak Angliában, ahol már azon gondolkodnak, hogy siker vagy inkább hiba volt-e visszaszerezni a portugál játékost – írja az El Nacional.

Az első egy erőszakos rúgás az ellenfél ellen egy olyan akcióban, amelyben Cristiano Ronaldónak nem volt lehetősége a labda megszerzésére, egy sajnálatos akció, amely megérdemelte a kizárást, és amely nagy port kavart Angliában. A második pedig, ami ugyanolyan súlyos, vagy még súlyosabb, az, hogy Cristiano Ronaldo gúnyosan utánozta Solksjaert egy mérkőzés közepén, ami a tiszteletlenség, és ami egyben megnyitotta a vitát arról, hogy a Real Madrid korábbi játékosa áll-e az edző menesztése mögött.