Ronaldo döntése veszélyes lehet Matthijs de Ligt jövőjére nézve

Torino, 2021. február 23. Cristiano Ronaldo, a címvédõ Juventus portugál játékosa az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában játszott Juventus - Crotone mérkõzésen Torinóban 2021. február 22-én. A Juventus 3-0-ra gyõzött. Ronaldo két gólt fejelt. MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco
not image

Kornis Vivien

2021.március.5 - 01:10

Matthjis de Ligt és Christiano Ronaldo a Juventus két legnagyobb húzása volt az elmúlt években, de a portugál válogatott kitúrhatja a csapatból a holland csillagot.

A Juventus igen nagy összegeket vert el, hogy a Bajnokok Ligájában jól alakíthassanak. A torinói klub 2018-ban írt alá Christiano Ronaldoval, majd ezt követően igazolták le a 21 éves Matthijs de Ligtet az Ajaxtól 2019-ben. 

A koronavírus azonban nem meglepő módon a Juventust is megviselte, ugyanolyan pénzügyi gondokkal kell szembenéznie a labdarúgó klubnak, mint ellenfeleiknek – írja a Mirror.

Éppen ezért nehéz döntést kell majd meghoznia az olasz csapatnak, hiszen Ronaldo nemrég elárulta, szívesen maradna a Juventusnál a szerződése 2022-es lejárata után is. Bár a portugál labdarúgó igen jól teljesít a klubban, a fizetési igénye és a kora miatt mégis lehetséges, hogy megválna tőle a torinói klub. 

Ráadásul, ha a Juventus úgy dönt, egy évvel meghosszabbítják Ronaldo szerződését, és a pénzügyi helyzetük nem javul, kénytelenek lesznek megválni valamelyik másik kulcsjátékosuktól a szezon végével, jelenleg pedig Matthijs de Ligt tűnik erre a legesélyesebbnek az értéke miatt.