Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Románia példája megmutatja, hova vezet az oltásellenesség

Fotó: A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. október 18-án. MTI/Komka Péter
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Románia súlyos példa arra, hogy hova vezet az, amikor egy társadalom valamilyen oknál fogva nem hajlandó élni az oltás lehetőségével, még a drasztikus statisztikák ellenére sem.

Az, ami Romániában zajlik jelenleg, súlyos állapotokat mutat az egészségügyben. Sokan halnak meg a vírusban, és rengetegen kerülnek kórházba, ami miatt Magyarország is segítőkezet nyújtott, mellyel emberéleteket menthetnek meg.

A románok körében mindig mindig túl alacsony az átoltottság, amely napi szinten emberéletekbe kerül. Európa most Romániára is figyel, ahol jól látni, hogy milyen súlyos károkat okozhat, ha egy társadalom nagyobbik fele nemet mond a védőoltásra.

Szlávik János a Mokka vendége volt kedd reggel a TV2 stúdiójában, és elmondta, valószínűleg Magyarországot meg fogja védeni a magasabb átoltottság, miközben a delta mutáns teljesen átvette a hatalmas a terjedésben.

„Románia valóban egy súlyos példája annak, hogy hova vezet az oltásellenesség, hova vezet az, hogy egy társadalom nem óhajtja magát beoltani különböző okok miatt.” – kezdte a válaszát Szlávik.

„Elképzelhető az, hogy a határ menti területeken, ahol nagyon sok ember átjön Magyarországra, szaporodik az esetszám, de ez egyelőre nem látszik. A hazai átoltottság talán megvéd bennünket ettől is.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy a delta mutáns terjed mindenhol, és a delta mutáns sokkal jobban terjed emberről emberre. Sajnos kimutatták, hogy súlyosabb megbetegedéseket okoz, fiatalabbakat fertőz, tehát mindenképpen felhívja a figyelmet arra, hogy oltatni kell.”