Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Főként az oltatlanok kerülnek kórházba Romániában

MTI/Kiss Gábor
Európa
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Keleti szomszédunknál naponta közlik a lakossággal, hogy a koronavírus-fertőzöttek hány százaléka volt oltott, és közülük hányan kerültek lélegeztetőgépre és hányan hunytak el.

Hargita megye tisztifőorvosa, Tar Györgyi közölte, az oltásszkeptikusok miatt döntöttek az adatok megosztása mellett, de nem nőtt az oltási kedv, még mindig csak a lakosság 40 százaléka igényelte a vakcina mindkét dózisát.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Az adatok eléréséért egyébként a megyei egészségügyi hatóságokat az oltásügyi hatóságokat, az oltóközpontokat és a kórházakat kapcsolták össze egy online rendszerbe – olvasható az ATV riportjában.

Óriási munka van ebben, mi ennek az online jelentési rendszernek a kidolgozásában részt vettünk minden megye egészségügyi igazgatósága, s szilveszter éjszakánkat is ezzel töltöttük” – tette hozzá Tar Györgyi.

A szakember kiemelte, az egyértelműen látszik, hogy Romániában főleg oltatlanok kerülnek kórházba, de kezelnek kétszer háromszor oltottakat, sőt olyanokat is, akik azért nem oltatták be magukat, mert azt hitték, ha egyszer már átestek a betegségen az védelmet ad:

Az oltottak közül azok kerülnek rosszabb állapotba, illetve intenzívre, akik rég kapták meg az első adagot, valahol januárban, illetve február elején.”