Romániában akkora az oltásellenesség, hogy már az olasz járványtagadók is odaköltöznének

Bianca Ioana 14 éves román lány az új koronavírus elleni oltásának elsõ adagjára vár a gyermekek oltóközpontjában, a bukaresti Gyermekek Világa Parkban 2021. június 2-án. Romániában ezen a napon kezdõdött meg a 12 évesnél nagyobb gyermekek oltása a koronavírus ellen. MTI/EPA/Robert Ghement
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 25. - 10:00

Olaszországban egyre komolyabb járványügyi szabályok vannak érvényben, mindezt annak érdekében, hogy megfékezzék a járványt – az oltásellenesek viszont inkább menekülnének, egyenesen Romániába.

Olaszországban október 15-től az élet szinte minden területén kötelező jelleggel fel kell mutatni az oltást igazoló dokumentumot, egy pisai utazási iroda tulajdonosa pedig meglepve tapasztalta, hogy az olasz oltásellenesek mennyire nem hajlandóak elfogadni az új szabályokat.

Az utazási iroda tulaja arról számolt be, hogy egy egészen megdöbbentő beszélgetésben vett részt: egy 40 év körüli olasz nő egy tucatnyi repülőjegyet szeretett volna vásárolni Brassóba. Itt jön a csavar, ugyanis a nő csak oda kérte a jegyeket.

A tulaj ekkor rákérdezett, hogy jól értette-e, és tényleg csak oda kéri-e a jegyeket, mire a nő közölte, hogy egy oltásellenes 12 fős csapat tagja, és annyira elegük lett az olasz kormány járványügyi intézkedéseiből, hogy úgy döntöttek, inkább elköltöznek Romániába.

Mint kiderült, az első cél az Egyesült Királyság lett volna, de mivel a brit kormány szintén szigorította a járványügyi szabályokat, ezt a lehetőséget is elvetették. Így tehát kutatásba kezdtek, és Kelet-Európa felé vették az irányt, mivel szerintük Románia a legalkalmasabb ország az oltásellenesek számára – számolt be a Főtér.