Rejtélyes körülmények között hunyt el egy bitcoin-milliárdos

Fotó: Flickr/tiendientu vietnam
not image

Nagy Noel

2021. július 2. - 15:54

Vízbe fulladt Costa Rica partjainál Mircea Popescu, aki bitcoinból épített fel magának dollármilliárdokat érő vagyont.

A vitatott befektető halála pedig elindította útjára a pletyka-vonatot, hogy vajon mi fog történni a bitcoin-vagyonával, amelyet nagyjából 2 milliárd dollárra (600 milliárd forintra) becsülnek – számolt be róla a helyi Teletica nevű lap.

A román származású 41 éves milliárdos helyi idő szerint a reggeli órákban indult úszni a népszerű Playa Hermosa partjaira, amelyet különösen a szörfösök szeretnek a nagy hullámok miatt. A lap beszámolója szerint azonban Popescu-t elsodorta az áramlat, melynek következtében vízbe fulladt.

Popescu egyébként a különböző blogbejegyzéseiről volt híres széles körökben, elsősorban a bitcoin és egyéb kriptovaluták kapcsán. Néhány esetben azonban botrányt is okozott különböző fasisztának, rasszistának és szexistának tartott megjegyzései miatt.

Az, hogy mi lesz a jelentős vagyonával, egyelőre pletykák szintjén mozog, ugyanis meg nem erősített online pletykák szerint a családja nem tud hozzáférni a bitcoin-számlájához, és a milliárdos senkinek nem adta ki ennek adatait.

Ez pedig azt jelentheti, hogy akár örökre odaveszhet ez a jelentős mennyiségű kriptovaluta, amivel a román befektető rendelkezett. Popescu halálát egyébként a kriptoközösség kifejezetten meggyászolva, mivel a bitcoin korai éveiben is jelentős szerepet játszott.