Dollár
429,62 Ft
Euró
421,04 Ft
Font
476,35 Ft
Bitcoin
19,324 $

Rodrygo csodát tett a City ellen: „Isten rám nézett, és azt mondta: ez a te napod“

Fotó: EPA/Ballesteros
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. május 5. - 09:52

A Real Madrid hosszabbítás után győzte le a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájában, ezzel bejutott a döntőbe. 

Az első mérkőzésen 4-3-ra nyertek az angolok, majd Madridba utazott Pep Guardiola a csapatával, hogy kiharcolja a Bajnokok Ligájában a döntőbe jutást. Végül hosszabbítás után a Real Madrid tudott diadalmaskodni. 

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

Az első félidőben óvatosabbak voltak a csapatok, mindkét edző felhívta a figyelmet a védekezésre, gólok is csak a második játékrészben születtek. A vezetést a City szerezte meg Mahrez góljával a 73. percben, erre válaszolt Rodrygo először a 90. majd 90+1. percben. 

Hosszabbítás következett, amely végül a spanyoloknak jött jól, Benzema büntetőjével biztosították be a helyüket a döntőben, amelyben a Liverpoollal fognak találkozni május 28-án Párizsban. 

Ancelotti úgy véli, hogy „a klub történelme az, amely segít minket tovább küzdeni akkor is, amikor minden veszni látszik“. „Nem mondhatnám, hogy hozzászoktunk ehhez, de amit ma láthattak, megtörtént a Chelsea és a PSG ellen is“, mondta. 

A mérkőzésnek majdnem vége volt már, de mozgósítani tudtuk az utolsó energiatartalékainkat. Jó meccset játszottunk egy erős rivális ellen. Egyenlítettünk, így a hosszabbításban pszichológiai fölényben voltunk. Nem ment egyszerűen, mert a City irányította a játékot, de megragadva az utolsó esélyünket képesek voltunk hosszabbításra menteni a csatát“ – hangsúlyozta az edző. 

Boldog vagyok, hogy bejutottunk a párizsi döntőbe, amelyen egy újabb nagyszerű ellenfél vár ránk. De már hozzászoktunk ehhez. Fantasztikus mérkőzés lesz“ – idézi az olaszt a Nemzeti Sport

A mérkőzés sztárja egyértelműen a két gólt jegyző Rodrygo, akit Casemiro „egészen különlegesnek“ nevezett. Hozzátette a csapatra utalva: „ A kulcskifejezés, hogy nem adjuk fel. Elmegyünk a végsőkig“. 

Nem tudom megmagyarázni. Nem találok szavakat arra, ami történt. Isten rám nézett, és azt mondta: ez a te napod” – mondta Rodrygo.