Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

A Rockstar blokkolta a közösségi médiás kommenteket a GTA 6 szivárgása után

A kép illusztráció.
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 24. - 06:00

A GTA 6 fejlesztője, a Rockstar Games biztosra megy a szivárgás után, és minden kommentet blokkolt a közösségi médiában, kizárólag azok tudnak reagálni bejegyzéseikre, akiket megjelöltek bennük.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk – illetve egy magyarázó összefoglalót is készítettünk –, szeptember 18-án, vasárnap egy “teapottuberhacker” nevű felhasználó több mint 90 videót tett közzé a GTAforums.com-on a hosszú évek óta fejlesztés alatt álló játék felvételeiből, a szivárgás után pedig maga a Rockstar is megerősítette, hogy a felvételek valósak.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

A stúdiót ért hatalmas hackertámadás után a Rockstar azonnal lépett, és minden létező platformról igyekezett töröltetni a kiszivárgott videókat, a Game Rant pedig kiszúrta, hogy a gigaszivárgás óta a Rockstar Games blokkolja a válaszlehetőséget a Twitteren.

A vállalat ugyan nem indokolta meg a döntést, nyilvánvaló, hogy a GTA 6 kiszivárgott felvételei miatt lépték meg. A Rockstar pedig azóta két új autót és megannyi változtatást jelentett be a GTA Online-hoz, e bejelentéseket pedig a Twitteren közzétett bejegyzésben tették meg, ám szokatlan módon a válaszokat letiltották.

Ha visszapörgetjük a Rockstar Twitterét, látható, hogy korábban nem történt ilyesmi, csak azóta blokkolják a válaszokat, hogy hétfőn egy közleményben megerősítették, valóban hackertámadás áldozatai lettek, s a kiszivárgott felvételek is valósak.

A hétfői hivatalos közleményben a Rockstar azt elismerte ugyan, hogy a kiszivárgott felvételek valósak, azt azonban nem erősítették meg, hogy a hacker hozzáfért volna a GTA 5 és a GTA 6 forráskódjához is. Arra pedig nincs is bizonyíték, hogy a hacker/hackerek valóban hozzáfértek volna, mivel a forráskódokkal nem találkoztunk az interneten.

Az azonban továbbra is rejtély, hogy a Rockstar miért blokkolja a válaszlehetőséget a Twitteren, főleg úgy, hogy a fejlesztők által közzétett közlemény túlnyomórészt pozitív visszajelzéseket kapott, a legtöbb GTA-rajongó pedig támogatásáról biztosította a Rockstart.

Habár természetesen akadt pár heccelős komment is a szivárgást elismerő nyilatkozat alatt, a legtöbben arról írtak, hogy már a nyilvánvalóan korai fejlesztési szakaszból származó felvételek is lenyűgözőek, és alig várják, hogy játszhassanak az új résszel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.