Megszökött egy robotporszívó egy szállodából, egy napig hiába keresték

Fotó: TatianaMara / Twenty20

Czinder Tímea

2022. január 25. - 12:17

A takarítóeszköz észrevétlenül hagyta el az épületet, eltűnését pedig a közösségi média felhasználói is figyelemmel kísérték azt remélve, élvezi a szabadságot.

Szabadságra tört a Cambridge Travelodge hotel egy robotporszívója, egy óvatlan pillanatban ugyanis kisurrant az ajtón, hogy felfedezze a külvilágot.

Az automata takarítógép csütörtökön vitte véghez a szökést a cambridge-i Orchard Parkban található szállodából, és másnapig hiába keresték, nem került elő. A személyzet azt nyilatkozta, a szerkezet „bárhol lehet”, mert csak megy előre, a közösségi média jóakaratú kommentelői pedig azt remélték, élvezi az utazást, mivel a vadonban „nincs természetes ragadozója”.

A robotporszívó általában érzékeli a hotel bejáratát, és visszafordul, ez a kalandozó példány azonban másképp döntött. Eltűnését körülbelül 15 percig észre sem vették, ezután pedig a keresés hiábavalónak bizonyult.

A BBC értesülései szerint a menedzserasszisztens azt feltételezte, valaki megtalálta és hazavitte az eszközt, és rámutatott, csak a szálloda dokkoló- és töltőállomásával kompatibilis, ezért haszontalan lenne más számára.

A porszívó menekülésének egy szállodai takarító vetett véget, aki pénteken rátalált egy sövény alatt, miközben az elülső behajtó területét ápolta. Leporolták, és a személyzet megerősítette, „most boldogan ül a polcon a robotporszívó család többi tagjával”.