Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

7 millió Robinhood-ügyfél bizalmas adatai szivárogtak ki a világhálóra

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. november 9. - 14:49

A Robinhood online pénzügyi és kereskedési platform hétfőn bejelentette, újabb adatszivárgás történt, mely során egy hacker hétmillió júzer bizalmas információit töltötte fel az internetre.

A vállalat hivatalos közleményében az áll, hogy egy ismeretlen származású kiberbűnöző november 3-án feltörte a cég védelmi rendszerét, melynek kövekteztében biztonsági számok, bankkártyaadatok, számlaszámok és címek kerültek fel a dark web különböző fórumaira.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A The Verge magazin értesülései szerint pénzügyi károk szerencsére nem értek egyetlen ügyfelet sem, a Robinhood azonban ennek ellenére is létrehozott egy forróvonalat, amelyet tárcsázva az esetlegesen megkárosított személyek felvehetik a kapcsolatot az intézménnyel.

A támadónak sikerült hozzájutni nagyjából ötmillió kliens e-mail címéhez, valamint kétmillió ügyfél valódi nevéhez, születési évszámához, címéhez, irányítószámához, tíz esetben pedig még a legbizalmasabb adatokat is megkaparintotta, amiről érthető okokból kifolyólag nem osztottak meg részleteket.

A Robinhood már megkereste a hatóságokat, akik elkezdték az ügy kivizsgálását, melynek eredményei az elkövetkező hetekeben születhetnek meg, bár a vállalat biztonsági szakértője már jelezte, nem biztos, hogy rátalálnak majd az elkövetőre, mivel egy, a szakterületén jártas kiberbűnözőről volt szó, aki szinte semmilyen nyomot sem hagyott maga után.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.