Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Robbanások Melitopolnál: a polgármester szerint „a partizánok keményen dolgoznak”

Fotó: Ukrán katona Igla hordozható, infravörös irányítású rakétavetővel készül tüzelni a kelet-ukrajnai Harkovi területen húzódó orosz fronton 2022. augusztus 10-én hajnalban. MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 14. - 18:55

A tisztviselő kiemelte, az ellenálló erők immár hetedik napja „nem hagynak egy perc nyugtot sem” az orosz katonáknak.

Ivan Fedorov, Melitopol polgármestere a Telegram csatornáján jelentette be, miszerint a város északkeleti részét számos robbanás rázta meg, amelyek annyira hangosak voltak, hogy a környező területek lakói, valamint a szomszédos településeken élők is jól hallhatták.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Elmondása szerint mindez annak a bizonyítéka, hogy „a partizánok keményen harcolnak”, akik immár hetedik napja „nem hagynak egy perc nyugtot sem” az orosz katonáknak – derül ki az Ukrainska Pravda beszámolójából.

Majd hozzátette, egyelőre még várják a jó híreket, amelyek egy újabb orosz veszteség részleteiről fognak szólni, miután az ellenséges erők katonai bázist létesítettek az ideiglenesen megszállt Melitopol városában, egészen pontosan egy kórház helyén.

A Dnyipro folyótól keletre, valamint a Krím-félszigettől északkeletre fekvő várost márciusban foglalták el az oroszok, ha pedig bebizonyosodik, hogy valóban az ukrán hadsereg áll a robbanások mögött, az akár azt is jelenti, hogy az ellenség helyzete megváltozhat a régióban.