Clouds
21 Budapest
Dollár
367,84 Ft
Euró
394,58 Ft
Font
442,23 Ft
Bitcoin
22,993 $

Robbanás Jersey-ben: kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma

Különleges mentők a helyszínen, a Csatorna-szigetekhez tartozó Jersey szigetén fekvő St. Helierben 2022. december 11-én, miután az előző nap robbanás történt egy lakóházban. Három ember életét vessztette, többeket eltűntként tartanak nyilván. MTI/AP/PA/Aaron Chown
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A rendőrség megerősítette, hogy egy újabb holttestre bukkantak a romok alatt, ezzel pedig kilencre emelkedett a robbanás áldozatainak száma.

A Sky News jelentése szerint a rendőrség megerősítette a Jersey-ben történt robbanás halálos áldozatainak számát, a legfrissebb közlés szerint ugyanis újabb holttestet emeltek ki a romok alól, ezzel pedig kilencre emelkedett a lakóházban történt robbanás.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Jersey rendőrfőnöke megerősítette, hogy a Haut du Montnál történt robbanásban eddigi ismereteik szerint kilenc ember hunyt el, hozzátéve, hogy úgy vélik, már nincs több olyan lakó, akit eltűntként tartanának nyilván. Részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, megjegyezve, hogy az elhunytak hivatalos azonosítása még nem történt meg.

A rendőrfőnök hangsúlyozta, a keresési műveletek egészen addig folytatódnak, míg az összes romot el nem takarítják a helyszínről. A rendőrség korábban, szerdán arról számolt be, hogy a halálos áldozatok száma nyolc főre emelkedett, s közzétették azon elhunytak nevét, akiket már sikerült azonosítani.

Azt azonban még mindig nem tudni, hogy pontosan mi okozhatta a robbanást, a hét elején pedig a mentőszolgálatok bejelentették, hogy nagy eséllyel már nem fognak találni túlélőket a szombati incidens után.

A helyi tűzoltóparancsnok a robbanás oka kapcsán úgy nyilatkozott, több lehetséges kiváltó ok is lehet, kijelentve, hogy túl korai lenne találgatni. Nem kizárt azonban, hogy gázszivárgás okozhatta a nagy erejű robbanást, miután a lakók gázszagot éreztek közvetlenül a tragikus incidens előtt.