Clouds
21 Budapest
Dollár
344,68 Ft
Euró
371,01 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
26,880 $

Ritka amerikai krokodil látogatott el egy floridai strandra

TÉMÁK:
#Florida #Strand
Fotó: Unsplash/Joshua J. Cotten A kép illusztráció.
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Noha a ritka állat egyre gyakrabban bukkan fel az államban, az kevésbé gyakori, hogy kimerészkedik a strandra.

A Newsweek jelentése szerint a Melbourne Beach-i rendőrség rendőrség számolt be arról, hogy a krokodilt a múlt héten látták Melbourne Beach környékén, becslésük szerint pedig az állat 10 éves lehet.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Florida több mint egymillió aligátornak ad otthont, melyek az állam vizeiben élnek, ám az rendkívül szokatlan, hogy amerikai krokodilokat észlelnek az állam északi részén. Az aligátorok sötétebb színűek, mint a krokodilok, és széles, keres pofájuk van.

Míg az aligátorok inkább az édesvizet kedvelik, a krokodilok jellemzően a sós vizű területeken élnek. Az amerikai krokodil Florida déli részén és a Keys-szigeteken él, de a Karib-tenger part menti területein is megtalálható.

A Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC) szerint veszélyeztetett faj, élőhelyük elvesztése miatt pedig jelentősen csökkent populációjuk Floridában. A Melbourne Beach-i rendőrség közölte, a krokodilt megjelölték, így nyomon tudják követni mozgását. A rendőrség közleményében megosztotta:

„Állami szinten kevesebb, mint 12 állat lett megjelölve. Azért választották ki, mert ő az egyik legészakibb amerikai krokodil, és követni akarják, hogy hová megy télen.”

A rendőrség közleményében figyelmeztette a lakosságot, „ne szórakozzanak a krokodillal, és ne etessék azt”, mert az bűncselekménynek minősül.